Beach Handball, dé (opkomende) zomerse variant van handbal!

Zon en zand, heerlijk! Beach Handball gaat over beleving, snel spectaculair spel en Fair Play. Muziek, pirouettes, vliegertjes en highfives zie je tijdens elke wedstrijd terugkomen. Geen zorgen, je leert het spel heel snel!

Op zaterdag 3 april 2021 organiseert de NHV voor handbalvereniging Geel-Zwart een beach handbal clinic voor de jeugd. De jeugd in de leeftijdsgroepen E & D en vervolgens de groep C & B. Een mooie start van een nieuwe sportieve ontwikkeling bij handbalvereniging Geel-Zwart. In de onderstaande flyers staan de regels uitgelegd.

Daarnaast wordt dit ook in dit filmpje gedaan. https://www.youtube.com/watch?v=e0YLDdhcRis

Er is ook een aparte website met alleen maar beachhandball informatie: https://beachhandball.nl/

—————————————————————–

De afgelopen 3 jaren zijn wij als handbalvereniging achter de schermen druk bezig geweest met de toekomst van onze sport handbal. Het 2e asfaltveld behoeft onderhoud, maar is dat wijs?, gezien de ontwikkeling van de tak ‘veld handbal’. Beach handbal is de speerpunt van het Nationale Handbal Verbond (NHV) en aanleggen van beachvelden zal nieuwe mogelijkheden scheppen, zonder dat het huidige veldhandbal aanbod in gevaar komt. Zomer 2020 konden we ons toeleggen op de daadwerkelijke aanleg van maar liefst 2 beachvelden!! Dankzij medewerking van de Gemeente Schagen die de gereserveerde renovatiekosten van 2e asfaltveld, in beach aanleg wilde steken, en diverse sponsoren, kunnen we nu deze nieuwe sport binnen onze vereniging gaan ontwikkelen. Onderstaand een ‘after-movie’ van de aanleg: