VEELGESTELDE VRAGEN CORONA (update 5 november)

Trainingen en wedstrijden

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?
Wedstrijden en competities zijn vanaf 14 oktober 22.00 uur niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal. Deze maatregelen gelden voor minstens vier weken. Meer informatie: https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/

Zijn andere vormen van sporten toegestaan?
Kinderen en jeugd tot 18 jaar die meedoen aan juniorencompetitie kunnen nu onderling trainingswedstrijdjes spelen. Junioren mogen ook teamtrainingen volgen op de sportaccommodatie.
Boven de 18 jaar en ouder mag alleen individueel of in vast teamverband van maximaal twee personen gesport worden op de sportaccommodatie. Een groep van personen moet onderling anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar in acht nemen.
Kinderen en jeugd die qua leeftijd vallen onder juniorencompetitie zijn uitgezonderd van groepjes van twee en maximaal 30 personen. Dit betekent dat wanneer iemand van 18 jaar nog A junior is hij/zij nog mee mag blijven trainen met de juniorgroep. Meer informatie: https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/

Is een mondkapje verplicht op de sportaccommodatie?
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.
Bij de normale sportbeoefening hoeft het mondkapje niet gedragen te worden.