Corona update 18 December

Helaas mogen we in de komende weken niet handballen ivm de lockdown die op zondag 19 december om 5 uur ’s morgens in gaat. De wedstrijden van morgen, 19 december, gaan dus niet door! Dit betekent ook dat we in ieder geval tot 14 januari geen trainingen en wedstrijden hebben.

De kerstvakantie begint dus eerder en duurt langer, maar er is geen keuze. Laten we proberen positief te blijven, een beetje op elkaar te passen, contact te houden met elkaar en waar het lukt nog wat fit te blijven door wel lekker buiten te bewegen. 

Laten we hopen dat we na 14 januari weer binnen morgen sporten. We houden jullie op de hoogte. En heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via geelzwart@handbal.nl. 

Ondanks dit alles wensen wij jullie fijne feestdagen. Hopelijk zien we elkaar snel weer. 

Met vriendelijke groet,
Namens het hoofdbestuur

Noortje Slot
Voorzitter

Ledentaken en diensten voor ouders van leden tot en met 18 jaar

De vereniging zijn wij met elkaar. Dat betekent dat wij de vereniging met elkaar draaiend houden. Als spelend lid en als ouder van een kind tot en met 18 jaar, heb je daarom een aantal verplichte taken en een of meerdere taken waarvoor je een keuze mag maken. Via deze mail informeren wij jullie wat dit inhoudt.Als spelend lid vanaf 12 jaar ben je verplicht om een keuze te maken voor een dienst. Zo houden wij het voor al onze spelende leden leuk, met minimale inzet. Kies je om te fluiten: Vanaf 12 jaar krijg je de mogelijkheid om een korte cursus spelleider te volgen. Dit kun je daarna vervolgen met een cursus voor jeugd scheidsrechter, enzovoorts. Kies je om training (of hulp bij) te geven: Ook hiervoor hebben we een cursus beschikbaar.

Aan het begin van het seizoen maak je een keuze. Deze keuze geldt voor het hele seizoen. Je kunt dus niet halverwege het seizoen kiezen voor een andere taak. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het indelen van je taak voor of na een thuiswedstrijd van jouw team. Ook omdat sommige leden buiten ’t Zand wonen. Dat lukt helaas niet altijd. Wij hopen op jullie begrip daarvoor.

 

Kom je niet opdagen?

Dan krijg je een boete. Dit innen wij aan het einde van het seizoen.

 

Jeugd tot en met 11 jaar

Verplicht

Eierenactie

Grote Club Actie

Zwerfafvalactie

 

Jeugd van 12 jaar tot en met 18 jaar

VerplichtKeuze begin seizoenVrije keuze
Grote Club ActieZaaldienst en terreindienstTaak in een commissie*
HandbalMasterzSpelleider/jeugdscheidsrechter 
 Pieten actie + Tweeter Dames 1 + hulp bij Mini Handbal 
 Hulp bij jeugdtrainingen 

 

Senioren

Verplicht

Keuze begin seizoen

Vrije keuze

Grote Club Actie

Zaaldienst en terreindienst

Taak in een commissie*

 

Scheidsrechter vanaf D-jeugd

Coach

 Trainer

Trainer(hulp)

 

Ouders van leden – tot hun kind 18 jaar is

Verplicht

Keuze begin seizoen

Rijden naar uit wedstrijden

Taak in een commissie*

Hulp bij eierenactie

Coach (incl. Handbalmasterz)

 

Trainer (incl. eventuele cursus hiervoor)

 

*Keuze taak in een commissie

Onze vereniging bestaat uit 7 commissies en 1 hoofdbestuur. Vele handen maken licht werk. Door de taken te verdelen ben je er niet veel tijd aan kwijt en help je de vereniging. Hieronder een overzicht van verschillende taken waaruit je kunt kiezen. Een compleet overzicht van de taken van de verschillende commissies vind je in het Handboek HV Geel-Zwart. Kies je voor een taak die al is ingevuld door iemand anders? Dan gaan we in overleg om te kijken of de taak gedeeld kan worden, of dat we samen op zoek gaan naar een andere taak.

 • Een taak als lid van de Jeugdcommissie, denk aan:
  • Organiseren mini handbal (4 x per seizoen)
  • Organiseren jeugdkamp (einde seizoen)
  • Uitdelen, inname en administratie van de shirts & teamtassen
  • Organisatie Pupil van de week
 • Een taak als lid van de Technische commissie, denk aan:
  • Maken van trainingsschema’s
  • Helpen met de poule-indeling
  • Helpen met de teamindeling
 • Een taak als lid van de Sponsorcommissie, denk aan:
  • Zoeken van sponsors
  • Administratie Hart voor handballeden
  • Organisatie tenues + bedrukking sponsoring
 • Een taak als lid van de Actiecommissie, denk aan:
  • Organisatie van de Grote Club Actie
  • Kassadienst bij Dames 1
 • Een taak als lid van de Dienstencommissie, denk aan:
  • Indelen zaal en terreindienst
  • Indelen scheidsrechters
 • Een taak als lid van het Wedstrijdstrijdsecretariaat, denk aan:
  • Wedstrijden inplannen, wijzigen en verplaatsen

 

Heb je hier vragen over?

Neem dan gerust contact met ons op via geelzwart@handbal.nl.Corona update 27 November

Met besmettingscijfers die maar blijven oplopen, heeft het kabinet een week eerder dan gepland een aantal aanvullende maatregelen genomen. In deze mail informeren wij jullie wat dit voor onze vereniging betekent.  

Duur van de maatregelen

De maatregelen gaan in op zondag 28 november om 17.00 uur. De maatregelen gelden tot minimaal zaterdag 18 december. Morgenavond staan wedstrijden gepland van A1 en B1 en die gaan dus gewoon door.

Handbalwedstrijden mogen plaatsvinden tot 17.00 uur

Dat betekent dus dat de competities gewoon doorgaan. Wedstrijden met een eindtijd later dan 17.00 worden afgelast en/of verplaatst. Dit geeft de volgende uitdagingen de komende drie weken:

 • De geplande wedstrijden van de Dames Midweek kunnen vanaf aanstaande maandag helaas niet doorgaan. Wij vragen de dames midweek met elkaar te bespreken of spelen in het weekend een optie is. Bijvoorbeeld op zaterdag. Overleg met het wedstrijdsecretariaat als jullie hier mogelijkheden zien. Mailen kan naar wedstrijdsecretariaat@hvgeelzwart.nl.
 • Op zaterdagavond 4 december staan er twee wedstrijden thuis gepland, van A1 en Dames 1. Het wedstrijdsecretariaat gaat kijken of zij dit kunnen verplaatsen. Een reeële optie is verplaatsing naar zondag 5 december. Houd hier dus rekening mee!
 • De wedstrijd van Dames 2 bij HVS op 4 december, kan HVS in overleg verplaatsen. Wij gaan ervan uit dat zij dit opnemen met ons wedstrijdsecretariaat. Datzelfde geldt voor de wedstrijd van Dames 2 bij Lacom op 18 december.

Alle andere geplande wedstrijden tot en met 18 december kunnen gewoon op het geplande tijdstip doorgaan. 

Wat doet de bond?

Voor komende dagen: Wedstrijden met een eindtijd na 17.00 uur worden z.s.m. als afgelast genoteerd in Sportlink. En bij verplaatsing vind je uiteraard de nieuwe datum en tijdstip daar ook terug.

Vanaf volgend weekend: De wedstrijden die op de vrijdag om 12.00 uur voor het desbetreffende weekend nog ingepland staan op een aanvangstijd die niet toegestaan is volgens de richtlijnen van de overheid, worden door het bondsbureau op afgelast gezet.

Hoe gaan we om met trainingen?

De TC gaat kijken wat de mogelijkheden zijn om een nieuw trainingsschema op te stellen. Voor de jongste jeugd is het geen probleem, zij trainen voor 17.00 uur. Voor de andere jeugd en senioren vragen wij jullie flexibiliteit. Bespreek met elkaar welke mogelijkheden je ziet. Bijvoorbeeld op zaterdagen/zondagen (als je geen wedstrijden hebt). Of ‘Morgens vroeg, bijvoorbeeld ergens tussen 5 en 8 uur. Wat in de zwemwereld overigens heel normaal is. Dus voor ons zeker een optie. De TC komt bij jullie in de lucht zodra er een nieuw schema is.

Wij beseffen ons heel goed dat dit verre van ideaal is, en wederom de nodige flexibiliteit van jullie vraagt. Maar we gaan dit de komende drie weken met elkaar doen. Laten we daar met z’n allen onze schouders onder zetten. En hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar allemaal weer op de normale tijden trainen en wedstrijden spelen.

Heb je vragen? 

Neem dan gerust contact met ons op via geelzwart@handbal.nl. Wedstrijdzaken kun je opnemen met het wedstrijdsecretariaat via wedstrijdsecretariaat@hvgeelzwart.nl of bel met Annemieke Tesselaar, Iris Boersen of Tamara de Geus. Zaken over trainingen kun je opnemen met de Technische commissie via tc@hvgeelzwart.nl. 

Met vriendelijke groet,
Namens het hoofdbestuur

Noortje Slot
Voorzitter

LIvestream DS1 - KSV 1

Wegen hoofdtrainer Ramon van Dijk en vereniging scheiden

Op dinsdagavond 16 november hebben wij afscheid genomen van onze hoofdtrainer Ramon van Dijk. Redenen zijn gewijzigde persoonlijke omstandigheden van Ramon. En een verschil van inzicht in de wijze waarop het trainerschap ingevuld zou moeten worden. In goed overleg heeft Ramon besloten ermee te stoppen. Als vereniging staan we achter zijn besluit omdat dit beter is voor hem en onze spelers. 

Op dit moment zijn wij bezig ervoor te zorgen dat er een oplossing komt voor deze situatie. Die uiteraard gericht is op het vinden van een nieuwe (al dan niet tijdelijke) trainer/coach. Op dit moment kunnen we daar nog niets concreets over melden. Zodra dit wel het geval is, informeren wij onze leden en commissies daarover. 

Met vriendelijke groet,
namens het hoofdbestuur en de technische commissie

Noortje Slot
voorzitter

💛 GA JIJ OOK BACK TO BLACK & YELLOW? 🖤

SCHRIJF JE DAN NU IN!

Ondanks de huidige maatregelen hopen we dat we jou op zaterdag 28 augustus weer zien op de Leeuwenkuil voor een sportieve middag en gezellige derde helft! Samen met voetbalvereniging Geel-Zwart, handbalvereniging Geel-Zwart én Sparta ’67 gaan we er een top dag van maken: Back to Black & Yellow! Dat wil je toch niet missen? 🤩

INSCHRIJVEN ⬇️

Senioren: http://bit.ly/B2BY-inschrijven-senioren
Jeugd: http://bit.ly/B2By-inschrijven-jeugd

Wil je graag met jouw vriend, vriendin, buurmeisje, neefje of (oud)-teamgenoten in een team worden ingedeeld? Laat dit weten in de opmerkingen in het inschrijfformulier. Let op! Deze persoon moet wel lid zijn van een van de verenigingen.

 

Wat kun je verwachten?

🕐 11.00 -13.00 uur: toffe sportdag voor de jeugd van de (zaal)voetbal en handbal t/m 18 jaar met o.a. stormbanen, een omhaalsimulator en nog veel meer!

🕐 14.00 – 16.00 uur: de senioren van de (zaal)voetbal en de handbal gaan de strijd met elkaar aan tijdens o.a. een potje Archery Tag en beachvolleybal!

🍗🍔 16.00 – 21.00 uur: het vlees kan op de BBQ en de bierkraan wordt geopend voor de senioren van de (zaal)voetbal en handbal. Kosten: 5 euro (in ruil voor consumptiemuntjes natuurlijk 😉 ) Nog leuker: aanhang mag mee!

💃 🥳 Liever niet om 21.00 uur al naar huis? Het feestje gaat door in Sportcafé de Multitreffer met niemand minder dan Robbert van de Steenhoven!

 

Wil je niet sporten, maar wel aanwezig zijn en een handje helpen?

Dat kan! Meld je aan als vrijwilliger via geelzwart.evenementen@gmail.com.

We zien jouw inschrijving graag verschijnen! Tot zaterdag 28 augustus!

Back and Yellow party