Juli 2021

Inleveren teamtassen 

Aan het einde van het seizoen is het ook tijd om de teamtassen in te leveren.  

 

Deze kunnen ingeleverd worden bij de buitenvelden op: woensdag 7 juli tussen 19:00-19:15 uur.

 

Graag ontvangen wij een complete en schone teamtas met shirts / broekjes / truien / ballen / coachmap / en schone bidon sets. 

 

In augustus zullen de trainingen weer van start gaan, en zullen de teamtassen weer verdeeld worden over de diverse teams.

——————————————————————————————- 

NH KEMPA HANDBALDAGEN 3 & 4 juli

https://www.nvwsports.com/handbaldagen

———————————————————————————————-

Juni 2021

De maand juni stond in het teken van toch nog een stukje competitie spelen voor de jeugd. Nog 3 speelweekenden waarin verschillende teams zich konden meten met hun regio genootjes. Waar er te weinig aanbod was werden zelf wedstrijdjes op de verharde velden of de beachvelden georganiseerd door de speelsters of hun coaches. De voorrondes van het NK stoepranden werden in samenwerking met Sportservice Schagen op de handbalvelden georganiseerd. De laatste seizoenstrainingen waren aan het einde van de maand, en het was leuk om te zien dat in de allerlaatste week verschillende vriendjes, broertjes, en andere buurtkinderen de weg naar de handbalvelden wisten te vinden.

Mei 2021

De maand mei is een gebroken maand met veel vrije dagen en vakantie voor de schoolgaande jeugd. Toch wist onze jeugdcommissie weer leuke interne wedstrijden te plannen en is er voor de allerjongste jeugd, en aspirant leden mini handbal georganiseerd.

RIVM heeft eindelijk ook de sporthallen wat ruimte gegeven om het sporten mogelijk te maken. Vanaf 19 mei kan de Dames selectie en A-jeugd weer in de sporthal krachttraining hervatten. De teamtraining zal nog op de buitenvelden plaatsvinden.

De laatste zaterdag van mei staat in het teken van NLDOET. Samen met vrijwilligers gaan we het ijzeren frame voor het beachhandbal scorebord een opknapbeurt geven. Daarnaast zullen we kijken of er reparaties aan het defecte doel gedaan kan worden, handvaten op de F-doeltjes kar, en zo zijn er nog meer klussen die opgepakt zullen worden. Dus kom voor het leukste weekend uitje naar de handbalvelden van Geel-Zwart: om 09:00 uur is er koffie met lekkers. Iedereen is welkom, natuurlijk worden de geldige RIVM regels wel in acht genomen. Persoonlijke beschermingsmiddelen als desinfectie en mondkapjes zijn aanwezig.

April 2021

U P D A T E Corona maatregelen & verruiming sportaanbod 27+ leden

Vanaf 16 maart mogen de 27+ ers buiten op de sportaccommodatie met maximaal 4 personen sporten. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Deze verruiming betekent dat alle leden van de handbalvereniging weer sportaanbod kunnen genieten bij onze vereniging. Voor de 27+ groep wordt vanaf de 1e dag van April gestart met BOTT. Back On Track Training onder leiding van Erik. Handbal-fit worden en voorkomen van blessures, dat is het speerpunt van BOTT, daarbij vooral: H A V E  F U N  T O G E T H E R (A P A R T)

 

Maart 2021

G E Z O C H T – Jeugdtrainer handbal
Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen draaien volop, ondanks dat we momenteel weinig mogen sporten. En daarom zijn wij op zoek naar een jeugdtrainer! Heb jij affiniteit met de sport en een handbaltechnische achtergrond? En heb je zin om 2 tot 3 uur per week training te geven aan meiden van 12-16 jaar? Laat het ons weten! Meer informatie? Stuur een mailtje naar TC@hvgeelzwart.nl.

Zelf geen tijd, maar denk je aan iemand in jouw omgeving? Deel het bericht, dat ook op Facebook staat, en samen zorgen we ervoor dat onze jeugd volgend seizoen een goede start heeft!
PS opleiding behoort tot de mogelijkheden

Februari 2021
Bent u ook zo benieuwd naar de beachvelden? De aanleg ervan is in de zomer van 2020 gerealiseerd: https://youtu.be/S-a5K6CeBD8

Januari 2021
2021 — The only way is up —

Beste leden, ouders van leden, commissies, vrijwilligers, sponsors en publiek,

2020 was niet het meest sportieve jaar van onze vereniging. Maar dat geldt natuurlijk voor vrijwel alle verenigingen die aan teamsport doen. Corona gooide roet in het eten vanaf april en de competitie kon niet afgemaakt worden. Met veel zin begonnen we in augustus aan een nieuw seizoen, met trainingen en in september aan de competitie. Helaas veranderde de regels weer langzaamaan toen besmettingen toenamen. En vanaf half oktober ligt de competitie stil.

Gelukkig mocht de jeugd nog doortrainen in de Multitreffer tot de lockdown half december. En waren de trainers ook bereid om dit te doen. Daarnaast heeft de Jeugdcommissie minihandbal georganiseerd met eigen jeugd en een aantal clinics gegeven aan de jeugd, met begeleiding van de selectie.

Wij doen ons best om op dit moment binnen de beperkte mogelijkheden toch wat voor de jeugd te organiseren aan trainingen, maar zijn daar afhankelijk van de inzet van trainers. Sommige trainers zien het wel zitten, anderen niet. Uiteraard hebben wij alle begrip voor ieders standpunt daar in. Maar vandaar dat sommige teams nu wel trainen en anderen niet. De senioren van onze vereniging zijn aangewezen op hun eigen inzet, thuis of buiten. We hebben hen wel voorzien van diverse inspirerende video’s.

Naast de organisatie van handbal binnen de mogelijkheden van de Coronaregels, zijn we het afgelopen jaar oa bezig geweest met de aanleg van 2 beach handball velden op ons complex. Na 2,5 jaar ‘strijden’ bij de Sport Advies Raad Schagen (SARS) en de gemeente Schagen hebben wij de gereserveerde gelden voor het renoveren van het asfaltveld beschikbaar gekregen, om ons tweede asfaltveld om te bouwen naar twee beach handball velden. De bedoeling was om deze velden afgelopen najaar te openen, maar Corona gooide roet in het eten. Het ziet er ook niet naar uit dat we de velden dit voorjaar kunnen openen omdat de zaalcompetities waarschijnlijk verlaat afgemaakt gaan worden. Wij hopen wel dat we net voor de zomer de velden kunnen openen. Met wellicht daaraan gekoppeld een gezellig beach toernooi voor jong en oud(er) met buurtverenigingen of met onze eigen leden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze super gave handbalsport op ons eigen terrein uit te gaan oefenen!

Financieel voelen wij ons vooralsnog ontzettend gesteund door onze leden, die zo netjes hun contributie betaald hebben. Daarmee houden we niet alleen onze mooie vereniging op de been, maar ook het NHV overeind. Want tenslotte gaat het grootste deel van de contributie naar het NHV. Daarnaast voelen wij ons ook zeer gesteund door alle sponsors die ons trouw blijven. Dat is niet vanzelfsprekend in deze tijd, en daarom vanuit het hoofdbestuur ontzettend bedankt voor uw steun aan handbalvereniging Geel-Zwart!

Licht gloort aan de horizon met de start van het vaccineren. Maar toch zijn we er nog niet. We moeten nog volhouden met zoveel mogelijk thuisblijven, weinig mensen zien en dus niet in groepsverband sporten. Extra lastig in deze donkere dag waarin we juist verlangen naar gezellig samenzijn en samen sporten. En wat te denken van een gezellige derde helft. Ik kan alleen maar uitspreken dat ik hoop dat we in het voorjaar weer allemaal, jeugd en senioren, kunnen trainen en wedstrijden spelen.

Vanuit het hoofdbestuur wens ik u het allerbeste voor 2021. En wens ik u veel liefde, geluk en vooral veel gezondheid toe.

Met sportieve groet,

Noortje Slot
voorzitter HV Geel-Zwart