U P D A T E Corona maatregelen & verruiming sportaanbod 27+ leden

Vanaf 16 maart mogen de 27+ ers buiten op de sportaccommodatie met maximaal 4 personen sporten. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Deze verruiming betekent dat alle leden van de handbalvereniging weer sportaanbod kunnen genieten bij onze vereniging. Voor de 27+ groep wordt vanaf de 1e dag van April gestart met BOTT. Back On Track Training onder leiding van Erik. Handbal-fit worden en voorkomen van blessures, dat is het speerpunt van BOTT, daarbij vooral: H A V E  F U N  T O G E T H E R (A P A R T)

Maart 2021

G E Z O C H T – Jeugdtrainer handbal
Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen draaien volop, ondanks dat we momenteel weinig mogen sporten. En daarom zijn wij op zoek naar een jeugdtrainer! Heb jij affiniteit met de sport en een handbaltechnische achtergrond? En heb je zin om 2 tot 3 uur per week training te geven aan meiden van 12-16 jaar? Laat het ons weten! Meer informatie? Stuur een mailtje naar TC@hvgeelzwart.nl.

Zelf geen tijd, maar denk je aan iemand in jouw omgeving? Deel het bericht, dat ook op Facebook staat, en samen zorgen we ervoor dat onze jeugd volgend seizoen een goede start heeft!
PS opleiding behoort tot de mogelijkheden

Februari 2021
Bent u ook zo benieuwd naar de beachvelden? De aanleg ervan is in de zomer van 2020 gerealiseerd: https://youtu.be/S-a5K6CeBD8

Januari 2021
2021 — The only way is up —

Beste leden, ouders van leden, commissies, vrijwilligers, sponsors en publiek,

2020 was niet het meest sportieve jaar van onze vereniging. Maar dat geldt natuurlijk voor vrijwel alle verenigingen die aan teamsport doen. Corona gooide roet in het eten vanaf april en de competitie kon niet afgemaakt worden. Met veel zin begonnen we in augustus aan een nieuw seizoen, met trainingen en in september aan de competitie. Helaas veranderde de regels weer langzaamaan toen besmettingen toenamen. En vanaf half oktober ligt de competitie stil.

Gelukkig mocht de jeugd nog doortrainen in de Multitreffer tot de lockdown half december. En waren de trainers ook bereid om dit te doen. Daarnaast heeft de Jeugdcommissie minihandbal georganiseerd met eigen jeugd en een aantal clinics gegeven aan de jeugd, met begeleiding van de selectie.

Wij doen ons best om op dit moment binnen de beperkte mogelijkheden toch wat voor de jeugd te organiseren aan trainingen, maar zijn daar afhankelijk van de inzet van trainers. Sommige trainers zien het wel zitten, anderen niet. Uiteraard hebben wij alle begrip voor ieders standpunt daar in. Maar vandaar dat sommige teams nu wel trainen en anderen niet. De senioren van onze vereniging zijn aangewezen op hun eigen inzet, thuis of buiten. We hebben hen wel voorzien van diverse inspirerende video’s.

Naast de organisatie van handbal binnen de mogelijkheden van de Coronaregels, zijn we het afgelopen jaar oa bezig geweest met de aanleg van 2 beach handball velden op ons complex. Na 2,5 jaar ‘strijden’ bij de Sport Advies Raad Schagen (SARS) en de gemeente Schagen hebben wij de gereserveerde gelden voor het renoveren van het asfaltveld beschikbaar gekregen, om ons tweede asfaltveld om te bouwen naar twee beach handball velden. De bedoeling was om deze velden afgelopen najaar te openen, maar Corona gooide roet in het eten. Het ziet er ook niet naar uit dat we de velden dit voorjaar kunnen openen omdat de zaalcompetities waarschijnlijk verlaat afgemaakt gaan worden. Wij hopen wel dat we net voor de zomer de velden kunnen openen. Met wellicht daaraan gekoppeld een gezellig beach toernooi voor jong en oud(er) met buurtverenigingen of met onze eigen leden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze super gave handbalsport op ons eigen terrein uit te gaan oefenen!

Financieel voelen wij ons vooralsnog ontzettend gesteund door onze leden, die zo netjes hun contributie betaald hebben. Daarmee houden we niet alleen onze mooie vereniging op de been, maar ook het NHV overeind. Want tenslotte gaat het grootste deel van de contributie naar het NHV. Daarnaast voelen wij ons ook zeer gesteund door alle sponsors die ons trouw blijven. Dat is niet vanzelfsprekend in deze tijd, en daarom vanuit het hoofdbestuur ontzettend bedankt voor uw steun aan handbalvereniging Geel-Zwart!

Licht gloort aan de horizon met de start van het vaccineren. Maar toch zijn we er nog niet. We moeten nog volhouden met zoveel mogelijk thuisblijven, weinig mensen zien en dus niet in groepsverband sporten. Extra lastig in deze donkere dag waarin we juist verlangen naar gezellig samenzijn en samen sporten. En wat te denken van een gezellige derde helft. Ik kan alleen maar uitspreken dat ik hoop dat we in het voorjaar weer allemaal, jeugd en senioren, kunnen trainen en wedstrijden spelen.

Vanuit het hoofdbestuur wens ik u het allerbeste voor 2021. En wens ik u veel liefde, geluk en vooral veel gezondheid toe.

Met sportieve groet,

Noortje Slot