In de eerste week van september ontvangt u namens handbalvereniging Geel-Zwart, voetbalvereniging Geel-Zwart ’30, Molen De Hoop, Dorpsraad ’t Zand, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en de Zakenclub ’t Zand een brief met bijlagen over glasvezel in het dorp. Heeft u zich al ingeschreven? Op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen. Deze staan ook in de informatiebrief.

Veel gestelde vragen glasvezel ‘t Zand

Waarom glasvezel?

U bent hoogstwaarschijnlijk tevreden met het kabelinternet dat Ziggo u biedt. Voor nu is dit ook prima. Voor de toekomst is dit een ander verhaal. Steeds meer apparaten in uw huis gaan gebruik maken van internet. Ook gaan we steeds meer en grotere bestanden naar elkaar versturen. Het kabelinternet is hier minder geschikt voor. Van belang is dus een stabiel en snel internet dat toekomstbestendig is. Dat bereiken we met glasvezel.

Daarnaast heeft Ziggo een monopolie positie op het kabelinternet in ’t Zand en omgeving. Dat is voor ons als consument nadelig. Ziggo verhoogt hun prijzen namelijk ieder jaar ongevraagd en daar kun je als consument niets tegenin brengen. Kabeltex wordt eigenaar van de glasvezelkabel. Het eerste jaar bieden zij ook het internet dat daarvan af komt aan u aan. Na één jaar mogen ook andere aanbieders internet via deze glasvezelkabel aan u aanbieden. Het staat u dan vrij om over te stappen. Dit betekent gezonde concurrentie en daardoor een betere prijs voor u als consument.

Hoe meld ik mij aan?

Beemster Schagen regelt de inschrijvingen bij Kabeltex. Bekijk in de folder van Kabeltex welk abonnement het beste bij u past. Maak uw keuze en vul het bijgevoegde inschrijfformulier in. Dit formulier wordt weer bij u opgehaald in de week van 16-22 september 2019, maar u mag het formulier ook inleveren voor 1 oktober 2019 op de adressen genoemd onderaan het inschrijfformulier.

Vragen of meer informatie?

Wordt uw vraag op deze website niet beantwoord? Kijk dan op https://noordkop.kabeltex.nl of stel uw vragen aan de volgende personen van de betrokken verenigingen en stichtingen (Paul Baltus, Klaas van Diepen, Cock Tuin, Noortje Slot, Adriaan Jongejan). Ook kunt u voor vragen terecht bij Cor Posthumus van Beemster Schagen via telefoonnummer 0224-213227 of mailen via glasvezel@beemsterschagen.nl.

 Waarom doen jullie (betrokken organisaties) dit?

Op de eerste plaats doen we dit voor het dorp ’t Zand. Wij dragen ’t Zand een warm hart toe, ook voor de toekomst. Daarnaast steunt u ook de drie verenigingen (HV Geel-Zwart, Geel-Zwart ’30 en Molen De Hoop). Zij ontvangen bij het slagen van de actie een vergoeding. Dus als minimaal 300 adressen zich inschrijven.

Ik had mij de vorige keer ingeschreven bij E-fiber. Kunnen jullie die aanmelding niet gebruiken?

Nee helaas niet, want dit is een andere netwerkbeheerder. Wij hopen uiteraard wel dat de inwoners die zich de vorige keer hebben ingeschreven, dat nu weer doen maar dan bij Kabeltex.

Kan ik mijn huidige telefoonnummer meenemen?

Ja, dat kan uiteraard. Ook als u twee telefoonnummers heeft.

Kan ik mijn huidige Ziggo (of quicknet) e-mailadres meenemen?

Nee, dat kan niet. Dat komt omdat dit e-mailadres vastzit aan uw internetprovider. In dit geval Ziggo. Dit gebruikt Ziggo dus om u aan hen te binden (en daarmee neemt u de prijsverhogingen voor lief). Wat u wel kunt doen: maak een e-mailadres aan bij onafhankelijke e-mailaanbieder zoals Gmail of Outlook. Heeft u moeite om dit te regelen, dan kunt u contact opnemen met Beemster Schagen voor hulp.

Kan ik nog Ziggo Sport ontvangen?

Ja, dat kan, maar tegen betaling. Bij Kabeltex kunt u, net als nu bij Ziggo, extra tv-pakketten afnemen tegen betaling, waaronder Ziggo Sport. Als u wilt weten welke (extra) televisiepakketten bij Kabeltex beschikbaar zijn, kijk dan op https://noordkop.kabeltex.nl onder ‘Veel gestelde vragen’. Bij Ziggo krijgt u standaard maar één sportzender (1 kanaal van Ziggo Sport). Bij Kabeltex krijg je gratis Fox Sport eredivisie. Dat zijn 3 zenders. Wilt u extra zenders, kijk dan bij de vraag hieronder.

Is glasvezel duurder?

Nee. In de meest voorkomende gevallen (de meest gekozen abonnementen) is Kabeltex goedkoper. Zie een voorbeeld in de tabel hieronder. Daarnaast is het binnenkomende en uitgaande signaal van glasvezel net zo snel. Verder heeft iedereen bij glasvezel zijn eigen verbinding met de centrale waardoor u geen last heeft van drukte op de kabel.

 

  Kabeltex Ziggo
Alles-in-een (tv, internet) € 62,- € 67,50 (incl. bellen)
Mediabox € 4,- € 0,-
Combinatie Ziggo Sport (6 kanalen) + Fox Sports Eredivisie (3 kanalen) € 15,50 € 19,95
Totaal € 81,50 € 87,45
Bellen € 2,- pm aansluiting + € 0,08 per minuut € 0,13 per minuut.

*prijspeil per augustus 2019

Uiteraard is dit slechts een voorbeeld op basis van twee vergelijkbare abonnementen. Per inwoner kunnen de verschillen tussen Kabeltex en Ziggo anders zijn.

Betaal ik aansluitkosten als ik nu overstap?

Nee, die betaalt u niet als u nu meedoet met ons initiatief. Dat scheelt u dus € 350,- aansluitkosten. De wifi-router wordt door Kabeltex gratis in bruikleen gegeven. De monteur van Kabeltex kan voor u kosteloos de wifi-router, eerste TV, eerste computer en eerste telefoon installeren.

Komen er meerdere aanbieders in de lucht om glasvezel binnen de bebouwde kom bij mij aan te bieden?

Kabeltex is voor zover wij weten de enige aanbieder die de aanleg van glasvezel mogelijk maakt binnen de bebouwde kom van ’t Zand. Dat komt doordat er voldoende aanmeldingen zijn gerealiseerd op het industrieterrein Kolksluis en in het buitengebied van ‘t Zand. Wij (de betrokken organisaties) verlenen ook alleen onze samenwerking aan Kabeltex.

Hoeveel inwoners van ’t Zand moeten zich inschrijven voordat glasvezel wordt aangelegd.

Binnen de bebouwde kom van ’t Zand zijn bijna 900 adressen. Bij 33% aan inschrijvingen wordt glasvezel aangelegd. Dit betekent dat als 300 inwoners zich aanmelden glasvezel wordt aangelegd. Het hangt dus deze keer niet af van andere dorpen.

Moeten de mensen van Kabeltex dwars door m’n tuin heen om glasvezel aan te leggen?

De aanleg zorgt voor minimale overlast. Dit gaat in overleg met u. De tuin wordt weer netjes achtergelaten, zoals het was. Omdat veelal een mogelijkheid is om de kabel door te voeren zonder dat er hoeft te worden gegraven, is deze overlast dus minimaal.

Ben ik gebonden aan het gekozen abonnement?

Nee, u kunt het te allen tijde wijzigen. Meer informatie over Kabeltex en andere relevante informatie vindt u op https://noordkop.kabeltex.nl.

Kan ik mij ook digitaal inschrijven?

Ja, dat kan. Vul het formulier dat u thuis heeft ontvangen in en vergeet uw handtekening niet. Maak een foto van het inschrijfformulier (of scan in) en mail het naar glasvezel@beemsterschagen.nl met als onderwerp ‘Glasvezel ’t Zand’. Inschrijven kan ook via de website https://noordkop.kabeltex.nl.

Formulier niet ontvangen? Download het dan op deze pagina.